Marjolein Faber haar 10 meest opmerkelijke

Marjolein Faber, een prominente politica van de PVV, staat bekend om haar controversiële uitspraken.
Hier zijn tien van de meest opmerkelijke uitspraken van haar:

  1. Verbod op de islam: Faber heeft meerdere keren uitgesproken dat ze de Koran wil verbieden, moskeeën wil sluiten en de islam uit Nederland wil weren​ (E.J. Bron)​.
  2. Tweet over steekpartij: In 2019 tweette ze ten onrechte dat een dader van een steekpartij een Noord-Afrikaanse man was, terwijl het later bleek te gaan om een Nederlander. Ze bleef bij haar uitspraak met “Mijn tweet klopt”​ (E.J. Bron)​​ (YouTube)​.
  3. Uitsluiting van Saoedische olie: Ze beweerde dat Nederland niet afhankelijk is van Saoedische olie, en dat gas voornamelijk uit Noorwegen en de VS komt​ (E.J. Bron)​.
  4. Kritiek op Forum voor Democratie: Faber heeft gezegd dat Forum voor Democratie “slap” is en vaak voorstellen intrekt, terwijl de PVV volgens haar daadkrachtiger optreedt​ (E.J. Bron)​.
  5. Benoeming Ahmed Marcouch: Ze protesteerde tegen de benoeming van Ahmed Marcouch als burgemeester van Arnhem met de leus “Geen Arnhemmistan! We raken ons land kwijt!”​ (Wikipedia, de vrije encyclopedie)​.
  6. Gebruik van omstreden termen: Tijdens de Algemene Beschouwingen in 2020 verklaarde Faber dat er een agenda van “omvolking” wordt uitgerold, wat premier Rutte in verband bracht met nazi-ideologie​ (Wikipedia, de vrije encyclopedie)​.
  7. Samenwerking met andere partijen: Faber heeft aangegeven dat de PVV kan samenwerken met elke partij die dezelfde harde lijn volgt, zoals het sluiten van moskeeën en het stoppen van subsidies​ (E.J. Bron)​.
  8. Rel met haar zoon: In 2015 kwam Faber in opspraak omdat ze het onderhoud van de PVV-website had uitbesteed aan het bedrijf van haar zoon, wat leidde tot beschuldigingen van belangenverstrengeling​ (Wikipedia, de vrije encyclopedie)​.
  9. Kookavond in Nijmegen: Een kookavond voor Nijmegenaren en asielzoekers werd afgelast na een online campagne van Faber, wat leidde tot een aangifte voor haatzaaien en discriminatie, hoewel ze niet werd vervolgd​ (Wikipedia, de vrije encyclopedie)​.
  10. Uitspraak over Erdogan: Ze uitte kritiek op de invloed van de Turkse president Erdogan en waarschuwde voor zijn rol in de verspreiding van de islam​ (E.J. Bron)​.