Lint groothandel voor bloemist, decorateur en winkelier

groothandel in lint

In de zakelijke markt spelen linten een cruciale rol. Bloemisten, decorateurs en winkeliers zijn slechts beroepsgroepen die dit product gebruiken voor het inpakken van aankopen, het  aankleden van een evenement, of het versieren van een verpakking.

Onderstaand een aantal voorbeelden, met vervolgens een veel gemaakte fout door vrijwel alle gebruikers.

  1. Linten worden veel gebruikt door bloemisten bij het samenstellen van boeketten, bloemstukken en corsages.
    Ze worden gebruikt om bloemen te binden, boeketten af te werken met een decoratieve strik, of om een persoonlijk tintje toe te voegen aan geschenkverpakkingen.
    Linten zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, waardoor bloemisten de mogelijkheid hebben om hun arrangementen aan te passen aan de voorkeuren van hun klanten en de gelegenheid.
    Een goed gekozen lint kan de uitstraling van een boeket verbeteren en het een luxe en gepersonaliseerde uitstraling geven.
  2. Voor decorateurs vormen linten regelmatig een onderdeel voor het creëren van sfeer aan evenementen. Of het nu gaat om bruiloften, feesten, gala’s of zakelijke evenementen, linten worden gebruikt als decoratieve elementen bij het versieren van locaties, stoelen, tafels en meer. Ze worden gebruikt om bogen te maken, om ruimtes te accentueren en om een feestelijke atmosfeer te creëren.
  3. Winkels: In winkels worden linten gebruikt voor verschillende doeleinden, zoals het decoreren van etalages, het verpakken van producten en het creëren van aantrekkelijke presentaties. Linten worden gebruikt om geschenken en producten te verfraaien, waardoor ze aantrekkelijker worden voor klanten. Ze kunnen worden gebruikt om producten te bundelen, om cadeaus in te pakken, of om seizoensgebonden thema’s te benadrukken. Voor winkels bieden linten een eenvoudige en kosteneffectieve manier om de presentatie van hun producten te verbeteren en de algehele klantenervaring te verrijken.

Waar lint kopen voor bedrijven fout gaat

Bedrijven zijn gewoon om hun aankopen zoveel als mogelijk bij een en dezelfde aanbieder te doen.
Dat dit niet altijd economisch is leg ik graag uit aan de hand van een voorbeeld.

Een bloemist met meerdere winkels in de Randstad kocht naast zijn bloemen ook de overig benodigde producten daar. Dat deed zijn vader, en hij week daar niet van af. We ontmoeten elkaar toevallig op een meeting en kwamen in gesprek.

Het bleek dat zijn gewoonte hem veel geld kostte.
Nadat hij mij vertelde wat hij maandelijks aan zijn satijn linten betaalde, wees ik hem op onze groothandel in lint.
Ik pakt mijn telefoon erbij, en liet hem de prijzen in onze groothandel zien.
Daar schrok hij behoorlijk van. “Dat is mij nogal geen verschil zeg!”

Vanaf dat gesprek hebben wij er weer een tevreden klant bij.
Hij besteld eenvoudig online en wij zorgen dat zijn bestelling binnen een week geleverd wordt.

Wilt u ook betaalbare linten als bloemist, evenementenplanner of winkelier?
Maak dan vrijblijvend een account aan in onze linten groothandel.